Snabb affär, men till vilket pris? En lyckad företagsförsäljning börjar med is i magen.

Har du fått ett plötsligt bud på ditt företag? Grattis! men sakta i backarna. För att få ut det mesta av din försäljning finns det ett par saker att ta tag i innan du tackar ja.

 

Vi tänker på ditt framtida jag

Det är lätt att bli lockad av en stor summa pengar, speciellt när det kommer som ett brev på posten. Dopaminet svämmar över och hela din framtid målas upp inombords. Inom några korta ögonblick sitter du och njuter på en solstol i den grekiska ö-världen. Verkligheten ser oftast lite annorlunda ut.

När överlåtelsepappren har skrivits på och lyckoruset lagt sig så kvarstår en hel del eftertanke. Många inser att det inte riktigt blev som önskat, kanske inte ens i närheten. Som erfarna rådgivare i den här typen av frågor vet vi att snabba affärer oftast leder till alldeles för stora kompromisser.

Och om en enstaka köpare visat intresse finns det ofta intresse hos fler. Att jämföra och höra med olika intressenter blir därför väldigt viktigt av förhandlingsskäl – det är konkurrenssituationen som möjliggör en eventuell budgivning, vilket är just det scenario vi vill skapa.

 

”Inom några korta ögonblick sitter du och njuter på en solstol i den grekiska ö-världen.”

 

 

Förbered dig för ett bra resultat

Definitionen av en riktigt bra affär är när båda parter känner sig nöjda med utgången. Noggranna förberedelser är avgörande för processen och en välgjord värdering ser till att optimera företagets potential för köparen, något som i sin tur höjer säljarens prislapp. På grund av parternas olika intention och intresse skapas en känsla av att alla vinner, nu och i det långa loppet. Vilket alla också gör.

Med oss vid din sida blir det enkelt att hänga med. En stor del av vår projektledning fokuserar på att inkludera säljaren i försäljningsresan och tack vare vår programvara Mates faller inget mellan stolarna. Mates organiserar och bygger strukturen som behövs för att alla ska få samma övergripande bild av processen – från början till slut.

 

 

En försäljning på dina villkor

Vi vill att du får ut det mesta möjliga av din försäljning. Genom en rättvis, ekonomisk kompensation inte minst, men vi tänker också på alla övriga delar av bolagets betydelse. Hur ser den nya ägarens planer ut? Vill du vara en fortsatt del av verksamheten? Vad händer med alla anställda? Det är ditt företag och ditt arv – och vårt jobb är att se till att försäljningen sker på dina villkor.

 

Beslut som känns bra resten av livet

Ett plötsligt bud (Surprise Offer) är ett genomtänkt försök av köparen att hålla ner priset, men det är inget nöje du ska bjuda på. Du ska göra en affär du inte ångrar och då kommer du bra mycket längre med lite is i magen. Genom att vara väl förberedd och tänka långsiktigt skapar du rätt förutsättningar för en försäljning du förtjänar. Och vad kan mäta sig med ett bra beslut som varar hela livet? Inte ens en paraplydrink på Santorini.

 

Behöver du rådgivning?