Grundia AB såldes till Nordisk Bergteknik. Vad hände sen?

Att hitta rätt köpare när du ska sälja ditt bolag kan vara minst lika viktigt som att sälja det för rätt summa. När Grundia AB såldes till Nordisk Bergteknik var detta en viktig faktor inför försäljningsprocessen. Vi ställde ett par frågor till Magnus Hellqvist, projektledare på Grundia, för att höra vad som hänt sedan dess.


1. Hur väl infriades de önskemål som du hade på affären?
Till fullo, önskemålet var att sälja till den köpare som vi alla tyckte passade bäst ihop med Grundia. Förhoppningen var att köparen skulle låta oss sköta verksamheten likt vi skött den tidigare och få jobba på som vanligt.

2. På vilket sätt utvecklades ditt bolag efter ägarskiftet?
Vi har fått tydligare krav vad gäller ekonomistyrning och rapportering vilket alla i bolaget har varit villiga att ställa upp på, detta kommer att utveckla både bolaget och medarbetare på sikt. Det finns även flera synergieffekter mellan oss och de andra dotterbolagen som kommer gynna oss på Grundia och våra nya ägare.

3. Hur har din roll förändrats i bolaget?
I princip ingenting. Önskemålet från början var att fortsätta precis som vanligt vilket hittills har fungerat som jag önskat.

4. Har du haft kontakt och/eller fått stöd från Corptrade efter affären?
Ja, det har varit några små frågetecken efter affären som de svarat upp på liksom under hela säljprocessen på ett proffsigt, jordnära och tydligt sätt.

Se casefilmen med Martin Parnmo, VD och delägare på Grundia här.

Magnus Hellqvist
Projektledare


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sidan. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Läs mer ×