Corptrade knäckte koden – unik programvara som underlättar och optimerar din företagsförsäljning.

Att sälja ett företag tar både tid och energi från många parter. Fram tills nyligen har branschen saknat en smart programvara som hjälper till att förenkla försäljningsprocessen för alla inblandade.

– Vi har skapat ett unikt samarbetsverktyg för att sälja bolag, säger Torbjörn Eliasson, ansvarig över den digitala utvecklingen på Corptrade och mannen bakom programvaran

 

Ensamma på marknaden

Mates är en digital hjälpreda som organiserar och optimerar hela försäljningsprocessen. Samtliga inblandade kan följa processen, ställa frågor till varandra och få svar på vad som händer – i ett och samma forum. En metod som skiljer sig avsevärt från branschen i stort där den vanligaste kontakten mellan rådgivare och kund fortfarande sker på mejl, för att därefter sammanställas i olika officeprogram. Så vitt Torbjörn vet har ingen i branschen ett liknande verktyg:

– Vi skapade Mates för att det inte fanns något liknande. Och vi visste att vi var tvungna att göra programvaran till en stimulerande upplevelse för användaren och enkel nog att jobba effektivt i, direkt från start.

“En företagsförsäljning är en omfattande process och utan en riktigt bra programvara blir helheten väldigt svår att överblicka, framförallt eftersom en process sällan går i en rät linje. För att tala klarspråk; Det blir krångligt. “

 

Torbjörn Eliasson
Ansvarig digital utveckling på Corptrade.

Betydelsefull X-faktor

Corptrades jobb går ut på att optimera kundens företagsförsäljning och Mates är grunden för deras arbetssätt. Programvaran är konstruerad för att tjäna tid, pengar och höja kvaliteten, men verktyget bidrar också med ytterligare en faktor – den emotionella.

– Det är omvälvande att sälja sitt bolag och när beslutet väl är taget är det viktigt att säljaren känner sig delaktig och inkluderas som en viktig del av processen. Något som visat sig vara väldigt uppskattat.

 

Flexibel och trygg arbetsmetod

Med Mates kan alla berörda parter jobba helt parallellt, vilket gör att säljaren kan fokusera som vanligt på sin kärnverksamhet under dagen, för att sedan arbeta i Mates när det passar. Därtill är de flesta säljare inte helt bekväma med att sitta bland medarbetare på kontoret och samtidigt förbereda en försäljning av bolaget. 

– Vi ville framförallt ge säljaren rätt förutsättningar att genomföra sin del av försäljningsarbetet så bra som möjligt, men eftersom alla inblandade parter har tillgång till Mates kan även våra advokatbyråer följa och delta juridiskt i processen.

 

En game changer

Tack vare Mates har Corptrade skaffat sig en unik marknadsfördel – och för alla som vill sälja sitt bolag har spelplanen förändrats med förbättrade villkor för en riktigt lyckad försäljning. Det är snart 2023 och inte särskilt konstigt att verktyg som Mates existerar, desto märkligare är det att inte fler har ett smart, digitalt stöd i en så pass stor och komplex process som en företagsförsäljning faktiskt innebär. Det tycker i alla fall Torbjörn.