Vad är en bra affär? – CH svarar

Det är väldigt vanligt att säljaren fokuserar på kronor och skatt, men vad händer när pengarna är överförda och spänningen väl har lagt sig? Efter att ägaröverlåtelsen är påskriven börjar ett nytt liv och med rätt förberedelser kan det bli precis som du tänkt dig. Eller bättre.

”För många säljare är det just pengarna man tar fasta på. Vi tar ett bredare ansvar och beaktar kundens framtid ur ett mjukare perspektiv. Vad vill kunden få ut av affären i det långa loppet? Ekonomin är faktiskt bara en del av det.”

Claes-Henrik Bjuhrberger,
VD och projektledare på Corptrade.

Förberedelser och förväntan

Många företagsförmedlare ställer varken de rätta frågorna eller har verktygen som krävs för att uppnå ett bra resultat. Med hjälp av Corptrades programvara Mates görs en värdering och en simulerad företagsbesiktning som med träffsäkerhet kan förutspå affärens utgång, därefter byggs en ritning som säger åt samtliga hur det ska gå till. När alla är överens och vet vad som ska göras har det blivit dags att skrida till verket – utan missförstånd.

 

Pengar för livet

En riktigt bra affär är den som inte bara känns bra när det skålas, risken finns att man som säljare fastnar i olika avtalsparagrafer och konkurrensklausuler som gör att man måste fortsätta rapportera till köparen i flera år. När de flesta andra aktörerna i branschen lägger all sin kraft på själva transaktionen så dyker Corptrade ner djupare, på relationer och den påverkan ett ägarskifte får på en uppdragsgivare. Man vill det bästa för företaget och de anställda, långt efter att glasen slutat klinga.

 

”Vi har sett att de som säljer sitt företag på egen hand, eller tar hjälp av fel företagsförmedlare oftare blir inlåsta i operativa ansvar i efterspelet – eller får en livssituation som inte funkar med familj och fritid. I vår värld är det aldrig en bra affär.”

 

Claes-Henrik Bjuhrberger,
VD och projektledare på Corptrade. 

”Corptrade har varit den partnern de sa att de skulle vara på första mötet”

 

Oscar Medtec såldes till Indutrade
– Lindas och Fredriks försäljningsupplevelse.