Försäljningsuppdrag – Samgräv

Under åtta intensiva månader agerade vi projektledare och rådgivare åt Samgräv gällande försäljningen av bolaget som fick ett gott slutresultat för både köpare och säljare

Roger Hansson:
Jag har velat få till en säkerhet i affären med tanke på att jag har varit ensam-ägare till hundra procent. Jag har fått många frågor av företag som har kontaktat mig direkt med erbjudande av uppköp av oss. Vi har varit en intressant spelare på marknaden och jag ville därför få en kontakt med ett företag som kunde hjälpa oss i affären i ett större samgående.

Claes-Henrik Bjuhrberger:
Nu var den här affären på drygt en kvarts miljard, vilket är en stor händelse för oss och för alla inblandade. Men oavsett storlek på affär så är det viktigt att ha med sig en engagerad och driven rådgivare som dels naturligtvis projektleder och avlastar tidsmässigt men också tillför kompetens och driver både projektet och värdet i affären framåt.

Johannes Wårdman:
Vad skillnaden är och ha med en projektledare som Corptrade jämfört med att endast ha ägaren vid sin sida i en affär är egentligen att Corptrade handleder och projektleder hela processen från början till slut och har huvudansvaret för kontakten med alla parterna och tappar därmed inte bort några viktiga punkter i processen, och dem ser också till att man pratar samma språk. En av de viktiga punkterna Corptrade tar ansvar för tillsammans med oss andra är att höja värdet för, i det här fallet då en säljare, och få ut det bästa möjliga resultatet av affären.

Claes-Henrik Bjuhrberger:
I det här fallet har vi lyckats väldigt väl med affären och både möjliggjort den men också haft ett gott slutresultat faktiskt för både säljare och köpare.

Roger Hansson:
Detta är en väldigt stor process som har hållit på i ungefär åtta månader och under väldigt intensiva delar. Det hade aldrig gått att göra den här själv med det slutresultatet som det har blivit för båda parter. Det är jag helt övertygad om.

”Corptrade vid min sida har inneburit en trygghet för mig, att ha sålt mitt företag till rätt person och för rätt pris.”

Martin Olofsson, tidigare majoritetsägare, Tumleheds Bygg

Har du några
frågor eller bara
lust att träffas?