Försäljningsuppdrag – EBE Gruppen

Corptrade agerade rådgivare när EBE gruppen såldes till SSG

Läs SSGs pressmeddelande om förvärvet här

Claes-Henrik Bjuhrberger:
Corptrade har varit projektledare och rådgivare nu när EBE Gruppen således till danska SSG. Vi är otroligt stolta över detta resultat och för att ha fått medverka till något som vi tror på så hårt. Vi har bidragit till att hantera dynamiken bland delägarna, vi har bidragit till att öka köpeskillingen ganska markant men också har vi skapat en förståelse hos våra uppdragsgivare längs med hela processen. Vilket ger ett starkare och bättre slutresultat.

Philip Bayati

Om vi inte hade haft med Corptrade så tror jag inte att det hade blivit någon affär. Jag tror att vi hade gett upp på vägen. Corptrade hjälpte ju oss en hel del, det hade aldrig varit möjligt att göra affären utan dem. Det stödet som Claes-Henrik, hans kollegor och samarbetspartners hjälpte oss med var ovärderligt. Även om vi funderade i förhand på om man skulle klara det själva så märkte vi nu i efterhand att det inte hade varit möjligt utan Corptrades hjälp.

Det de tillförde var att hålla diskussionen på ett bra plan utan att blanda in känslor i det. Dessutom så kunde de ju alla svängar som blir på vägen så vi var förberedda med Corptrades hjälp. Vi som bolag fick ta nästa steg i våran utveckling och för våra medarbetare innebär det utvecklingsmöjligheter. För oss som tidigare ägare är det personliga utvecklingsmöjligheter.

Corptrade hjälpte oss att se värden utöver de ekonomiska. De hjälpte oss att se värden som vi kan ha in i framtiden.

Claes-Henrik Bjuhrberger:
Vi på Corptrade har en stor yrkeserfarenhet av att sälja bolag, men vi har adderat en digital struktur och ett arbetssätt som blir helt unikt och skapar unika resultat. Vi kan nå ut till köpare och visa den fulla potentialen i bolaget och det ger en ökad köpeskilling, en smidigare process och en ökad förståelse hos våra uppdragsgivare, alltså individen bakom.

”Corptrade vid min sida har inneburit en trygghet för mig, att ha sålt mitt företag till rätt person och för rätt pris.”

Martin Olofsson, tidigare majoritetsägare, Tumleheds Bygg