Vi ställer "4 snabba" frågor

Vi ställer fyra snabba frågor, denna gång till Sofia Regestad VD på Hammarviken.


Hur är ni påverkade av Covid-19? 

−Vi har hittills inte känt av någon större effekt av corona i byggbranschen däremot upplevs en stor osäkerhet, främst kring hösten som gör att det blir avvaktande. Projekt som är igång löper på i stort men en stor osäkerhet kring nya projekt, främst på bostadssidan.

Hur ser ni på investeringar i rådande stund?

−I dotterbolagens verksamheter avvaktar vi med större investeringar men samtidigt måste vi våga se framåt och förbereda bolagen på vad som händer efter krisen. I moderbolaget tittar vi fortsatt på att investera i nya bolag. Vi är mycket aktiva just nu i vårt affärsområde Partnerinvest där vi letar efter bolag med problem och som står inför en turn around. Här får vi många bolag till oss nu.

Generellt; vilka bolag/sektorer ser ni klarar sig bäst i detta marknadsläge?

−Bolag som redan har eller snabbt kan ställa om till en hållbar och en digital affärsmodell, egentligen oavsett bransch. Man måste vara lyhörd för och ödmjuk inför att det inte kommer bli som förr.

Kan man skydda bolag eller reducera riskerna inför en liknande pandemi?

−Pandemier eller liknande kriser bör hanteras mer proaktivt i de riskanalyser man gör och hur man säkerställer sin verksamhet om/när det händer igen. I det ingår såklart bolagets finansiella struktur och på vilket sätt man är exponerad mot andra marknader


Sofia Regestad
VD
​​​​​


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sidan. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Läs mer ×