Vi ställer "4 snabba" frågor

Vi ställer fyra snabba frågor, denna gång till Anders Längnäs grundare & VD på Screen Capital.


Hur är ni påverkade av Covid-19?

−På investeringssidan genom att antalet förvärvsobjekt minskat kraftigt. Vi har även sett fler förfrågningar från bolag som behöver friskt kapital på grund av finansiella svårigheter. Våra befintliga innehav har givetvis påverkats men olika mycket.

Hur har din yrkesroll påverkats av rådande situation?

−Vi är fortsatt öppna för investeringar om det är rätt bolag i rätt bransch. Vi har gjort en investering nu i vår och för konkreta diskussioner med några bolag.

Generellt; vilka bolag/sektorer ser ni klarar sig bäst i detta marknadsläge?

−Generellt bolag som jobbar mot projekt som inte stoppas i första taget, tex bygg- och infrastruktur. Bortsett från hotell, restaurang- och turistnäringen där flertalet har fått problem så klarar välskötta bolag med bra position på marknaden sig bättre. Många bolag som fått fick problem tidigt hade det kämpigt redan innan, tex klädkedjor med butiksförsäljning.

Kan man skydda bolag eller reducera riskerna inför en liknande pandemi?

−Att skydda sig helt mot en pandemi är nog omöjligt, men det är viktigt ha en organisation som är dynamisk och kan agera snabbt. Sedan tror jag flera kommer att se över om man kan sänka sin fasta kostnadsnivå för att ha en lägre break-even punkt än tidigare.

​​​​Anders Längnäs
Grundare & VD


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sidan. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Läs mer ×